İsteğine Daha Hızlı ve Daha Kolay Nasıl Ulaşırsın? "Vizyonlama Sanatı" nın 7 Kuralı ve Mike Dooley'nin Size Mesajı!

Hayatınızda olmasını istediğiniz şeyleri yaratabilmek için hayal etme yeteneğinizi kullanmaya "Vizyonlama" denir. (Shakti Gawain)

Eğer kişisel gelişim ile ilgili tek bir egzersiz kullanabileceğiniz söylense ve bana “Sevil ne tavsiye edersin?” diye sorsanız, önereceğim egzersiz YARATICI VİZYONLAMA olur.
Mutlu ilişkim, severek çalıştığım işlerim, Amerika'daki yaşamımız…
Hepsi hayal ederek başladı!

Ne isterseniz isteyin, vizyonlama yapmak size kapıları açacaktır.
İstediğiniz iş, ilişki, araba…
Ya da daha güzel hissetmek, daha cesur hissetmek, daha huzurlu hissetmek… Projeyi tamamlamak, başarılı sunum yapmak… 
Hocam Mike Dooley'nin kitaplarından yıllar önce öğrenip hayatımın ayrılmaz parçası yaptığım bu tekniği, "hayal ettiğim hocalardan yüz yüze öğrenmek, onlarla tanışmak" isteğim için de uyguladım. Gabriel Bernstein, Nick Ortner deneyimlerine geçtiğimiz hafta sonu Mike Dooley eklenince, bugünün bülteni kesinlikle "vizyonlama" üzerine olmalıydı;)
Belki daha önce duydunuz?
Belki uyguladınız?
Belki işe yaradı ? (ne güzel!)
Belki yaramadı? (aşağıdaki kuralları takip ederek tekrar uygula)
Belki de hiç duymadın?
Hangisi olursa olsun, bugün hayatını tamamen değiştirecek bu yönteme "Merhaba" de!

1- Günde 1 kere uygula
Vizyonlama hayal etmektir; fakat püf noktası, bilinçli bir şekilde Evren'e isteğini iletmek, enerjini isteğinle aynı noktaya çıkartmaktır. Talebin Evren tarafından alındıktan sonra bütün gün hayal dünyasında yaşayıp Evren'in önüne getirdiği fırsatları kaçırmak istemezsin!
1 kere uygulaman yeterli.  Evreni manipüle etmeye çalışmana gerek yok.

2- 5-10 dakikayı geçmesin
Daha uzun süre uygulamak ne Evren'in sana isteğini daha hızlı getirmesini  ne de senin ne kadar çok istediğini daha çok anlamasını sağlayacak;)

Tam tersi daha uzun süre yapmaya çalıştığında dikkatin dağılacak, "NASIL" ına takılacaksın ve amacın isteğinle hizalanmakken kendini "Neden olamayacağı" hikayelerini düşünürken bulacaksın. 
Ben her gün 5 dakika uyguluyorum, Mike Dooley 4 dakika uyguladığını söylüyor. Sen seç;) Fakat 10 dakikayı geçmesin!
3- Detayları gör
Hayalini yaşıyorsun; nasıl bir ortamdasın, yanında kimler var, nasıl giyinmişsin, müzik var mı veya bir koku? Detaylarla kendini tamamen o anı yaşayan versiyonuna götür: Sevgilinle beraber restaurantta keyifle yemek yerken; yeni işyerinde masanda çalışırken veya yeni arabanı kullanırken.

Üzerinde nasıl bir kıyafet var, nasıl yürüyor, nasıl konuşuyorsun. Yanında kim var, neler konuşuyorsunuz… 
4- Hisset
Şimdi nasıl hissettiğini fark et; keyifli, heyecanlı, kıpır kıpır...

Eğlenceli ve mutlu!

5- Kendini resme dahil et
Vizyonlamayı yaparken film izliyormuşsun gibi olma, filmin içindeymişsin gibi ol! O gördüklerini yaşayan sensin. Ellerini gör, ayağındaki ayakkabıları fark et, sevgilinin, arkadaşlarının veya yöneticinin seninle nasıl konuştuğunu, sana nasıl baktığını hisset.
6- Sonuca ve sonrasına odaklan
Örneğin ilişki istiyorsun; nerede tanışıyorsun, ilk nasıl konuşuyorsun... bunları vizyonlama! Tanışmışsınız, o aşamalar geçmiş, artık "sevgilisiniz" bunu gör. Onunla yurtdışına seyahat ettiğinizi gör, beraber arkadaşlarınızla eğlenceli vakitler geçirdiğinizi.
Veya iş istiyorsun; görüşmeleri, davet aldığını vizyonlama. İş yerindeki günlerini hayal et, arkadaşlarınla öğle yemeklerine çıktığınızı, işini yaparken ne kadar iyi hissettiğini gör!
7- Fiziksel ol
Gülümse, "Yuppiii!" diye bağır, kendini alkışla! (Bunları yaparken birilerine yakalanırsan, az önce güzel bir haber aldığını söyle;) Bu konulara yabancıysa, "deli" sanabilir seni:)) )
Enerjinin ne kadar çok değiştiğini hisset.
BONUS1:
Evreni sınırlandırma. Vizyonunun sonunda "Bu veya daha iyisi geldiği için teşekkür ederim" diye ekle:)

Tebrikler!

Hergün 5 dakika ile hayatının değişmesine izin ver.
Test etmek istiyorsan, bir isteğini seç ve kendini 21 gün boyunca ada.
Ne kaybedersin? Tam tersi seni çok keyiflendireceğini düşündüğün hayalini 5 dakika boyunca yaşamış olacaksın! Hem de o 5 dakikalar seni hayalinle buluşturacak;)
BONUS2:

Mike Dooley'in 5 Mart 2016 tarihinde Miami'den sizlere ilettiği mesajı paylaşmaktan onur duyuyorum (Biraz mutluluktan kaynaklanan çığlık atan sesim için de şimdiden kusuruma bakmayın:) ): "Mutlu bir gelecek için en içten sevgilerimi yolluyorum, bu arada unutmayın "Düşünceler Gerçekliğimiz Olur!" 
Vizyonlama ile ilgili sorularını ve düşüncelerini aşağıdan paylaşmak ister misin?

Vizyonlama yaptığın bir hafta olsun!
 

Daha az kork, Daha çok SEV ve Daha fazla İZİN VER!

Sat Nam,
Sevil