Mutluysan Zengin olman neden daha kolay? 😎

Evet doğru okudun; "Zenginsen mutlu olmak daha kolay" yazmadım, 
"Mutluysan zengin olmak daha kolay" dedim:) 
Neden mi?

1- Öncelikleeee mutlu olduğunda nasıl oluyorsun? Daha enerjik, daha keyifli, daha kıpır kıpır öyle değil mi? Daha olumlu, daha çok fırsatlara açık, daha çok dinleyen, daha çok anda kalan, daha çok şansa inanan....
Ve bu durumların hepsinde "içindeki yaratıcılığın akmasına", "üretmeye", "değer yaratmaya", "başkalarına fayda sağlamaya", kısacası "HAYATA EVET DEMEYE" çok daha açıksın.
Yani, Evren'in sana gönderdiği ZENGİNLİĞİ almaya kapıların açık.
Aklına gelen fikri hayata geçirmek, doğru yerde doğru kişiyle buluşmak, Evren ile güven enerjisi içerisinde akışta olup berekete izin vermek çok daha kolay.

2- Bak bunu çok seveceksin;) Şimdi herkesin zengin olmak için ilk düşündüğü şey gelirini arttırmak iken, aslında doğru düşünce yapısında değilsen eline para geçse de tutamadığını biliyorsun öyle değil mi?
O zaman bu da sana tüyo versin: Konu sadece parayı çekmek değil, onu doğru yerlerde kullanmayı bilmek.
Şimdi mutsuzsan ne yapıyorsun?
Daha çok DUYGUSAL HARCAMA yapıyorsun:)
Bana istersen "Ben yapmıyorum, hiç öyle çanta, ayakkabı almam" diye söyle. Biliyorum, sen de biliyorsun ki yapıyorsun:) Satın alma kararlarımızın %98'i duygusal olarak verdiğimiz kararlar ve bütün pazarlama dünyası seni o şeyi alırsan "kendini daha iyi hissedeceğin" düşüncesini sana vermek üzerine çalışıyor. 
Dikkat et, kendini gözlemle, eğer mutluysan daha az şey satın alırsın. 

3- Mutluysan, daha az ihtiyacın olmayan şey alırsın, ama paranı da doğru yerde değerlendirir, sana daha da çok enerji verecek, seni ileride daha da çok enerji (para) ile buluşturacak şeylere yönelik satın alma kararlarını daha ruhunla verirsin. Panikle, yokluk enerjisiyle yapacağın her satın alma aslında senden daha çok götürürken; var enerjisiyle yaptığın, zevkine zevk katan, seni daha da ileriye taşıyan harcamaların ise sana daha fazlasını getirecektir.
Bu da bizi tekrar 1. maddeye taşıyacak, mutlu sen "yaratıcılığını" daha da çok kullanacaksın ve daha da fazlasına izin vereceksin.

Görüyorsun di mi; enerjin ile paranın nasıl bir ilişkisi olduğunu? Peki daha fazla paraya izin vermek için o zaman ne yapacaksın?

MUTLU OLMANIN SORUMLULUĞUNU ÜZERİNE AL

Eğer sadece dışarıdaki birşeyler değişsin diye beklersen, daha uzunca bir zaman bekleyebilirsin. 
Eğer "bir tane" ideal ve sanki hap olarak alınacak bir teknik için beklersen, daha çok bekleyebilirsin.
Eğer "ama benim param yok" diye aklına gelen şeyleri yapmamak için beklersen, yazıyı baştan oku çünkü yumurta tavuk hikayesine dönüyor bu konu;)

Bugün gülümse. Bugün şükret. Bugün şarkı söyle. Bugün dans et. Bugün enerjini yükseltecek bir adım at. Ve gözlemle. 
Enerjini hizaladığın dönemlerde para ile ilişkin nasıl, enerjin düşükken para ile nasıl noktadasınız.

Düşüncelerini, yazıyı okurken aklına gelen örnekleri, yazıyı okur okumaz karar verdiğin yeni adımları lütfen aşağıdan benimle paylaş. 
Mutluluğun için somut adımlar at, çünkü sen buna değersin!

Bülteni paylaşıp daha fazla kişinin daha çok paraya izin vermesine yardımcı olmak ister misin? Aşağıdaki sosyal medya paylaşım butonlarını kullanabilirsin.

xoxo

Sevgilerimle,
Sat Nam,
Sevil


Sen değişirsen dünyan değişir