Kendine Vermen -ve Tutman- Gereken 4 Söz

Başkalarına verdiğimiz sözleri tutmamız çok önemli ve bunun farkındayız. Onları gerçekleştirmek için çok çaba da sarf ediyoruz öyle değil mi? Neden? Çünkü onları önemsiyoruz. Onlardaki algımıza önem veriyoruz.
Peki ya kendimize verdiğimiz sözler?
Kendimize verdiğimiz sözleri tutmak, en az başkalarına verdiğimiz sözleri tutmak kadar önemli. Kendimize verdiğimiz sözleri tuttuğumuzda; özgüvenli, değerli, önemli olduğumuzu kimseye ilan etmemize gerek yok; enerjimiz bizim yerimize konuşuyor;)
O yüzden de; kendimize verdiğimiz sözleri tuttuğumuzda beklenmedik fırsatlar kapımızı çalmaya başlar. İnsanlar daha çok bizimle olmak, bizimle iş yapmak, bizimle vakit geçirmek ister. Yaydığımız enerji nettir, yüksek frekanstadır ve değer enerjisi taşır.

Hazırsak eğer, kendimize vermemiz ve tabii ki tutmamız gereken 4 sözü konuşalım bu hafta:
1- Geçmişi geçmişte bırakmaya söz veriyorum
Bu sözü tuttuğunda ne kadar özgürleşeceğini hayal et. Bir workshopum sırasında öğrencilerime “Geçmiş yok” meditasyonu yaptırmıştım. 3 dakikanın sonunda herkes o kadar özgür, o kadar sınırsız, o kadar keyifli hissediyordu ki!
Geçmişe bakmaya devam edersen, oraya doğru gidersin. Belki zamanda yolculukla o döneme gitmezsin ama geçmişteki o enerjilerin benzerini geleceğine taşırsın.
Bugün söz ver: Geçmişi geçmişte bırakmaya ve geleceğine yatırım yapmaya. Geleceğine ne kadar bakar ve oraya yatırım yaparsan, geleceğin de sana o deneyimi getirir.

2- Önceliklerime göre hayatımı yaşamaya söz veriyorum
Bazen bir konuya kafayı takıyoruz ve tüm enerjimizi ona veriyoruz. Bu hataya ben de düşüyorum zaman zaman:) Fakat bir konu üzerine çalışırken hayatındaki diğer öncelikleri unutmamaya söz ver. Evet bazı dönemler hayatının bazı alanları senin dikkatini ve emeğini daha çok istiyor olabilir, ama hayatındaki öncelikleri belirlediysen ve onlara göre hayatını yaşamayı seçtiysen; zaman senin için genişler, hayat senin için yardımcılarını gönderir ve sen seni mutlu eden hayatı yaşarsın.

3- Gelişmeye, büyümeye söz veriyorum
Ya yaratıyorsun ya da yıkıyorsun. Bu ikisinin dışında bir seçenek yok. Bazı zamanlarda egonun tembelliğinin etkisi altında elimizdekini tutmaya çalışma enerjisine kapılabiliyoruz; ya da hedefsizleşiyoruz. Bunun 2 zararı var: 1- Korku enerjisi ile beslendiği için kendi kendini gerçekleştiren lanet olacak (elindekinin gitmesinden korkarsan, gider) 2- Yaratmıyorsan elindekileri yıkmaktan beslenirsin.
Hiçbir şeyin sabit kalmadığını hatırlayarak, değişimi kabul etmeli ve yeni hedeflerle, yeniliklerle hayatımızı zenginleştirmeye devam etmeliyiz. Elimizdeki ile mutlu olalım, ondan çok keyif alalım ve aynı zamanda geleceğimizdeki yeni yaratımlarımızı beslemeye de devam edelim. 

4- Her gün mutluluğu seçmeye söz veriyorum
Söz verdik mi? Tutuyor muyuz? :)
Her gün mutluluğu seçmediğinde ruh halin borsa gibi olur; dışarıdaki faktörler ne yönde yayın yaparsa ona göre etkilenirsin. Mutluluğu seçtiğindeyse, o gün güne keyifsiz başlamışsan bile bunu değiştirmenin yolunu bulursun.
Veeeee bu madde için söz verdiğinde, yukarıdakiler için de söz vermiş olacaksın!
Geçmişi bırakmazsam mutlu olamazsın. Önceliklerine göre yaşamazsan yine mutlu olamazsın. Gelişmezsen? Evet doğru bildin yine mutlu olamazsın çünkü sen gelişmeye, keşfetmeye, yaratmaya geldin!
Bu sözü sona sakladım; hepsini birden sana hatırlatsın diye! 
Sen bu sabah mutluluğu seçtin mi?
Bilinçli seçmediysen bile, şimdi bu sözü veriyor musun? ;)

Bu 4 sözü verdiğini ve tuttuğunu hayal et şimdi; nasıl bir hayatın olur? O hayat için şimdi kendine bu sözleri vermeye, ve tutmaya, var mısın? Hangi sözü kendine veriyorsun?
Aşağıdan paylaş bizimle!

Burada olduğun ve okuduğun için teşekkür ederim. Tekrar buluşmak üzere! 
xoxo

Sevgilerimle,
Sat Nam,
Sevil


Bu bülteni kişisel gelişim ile ilgilenen arkadaşlarınla da paylaşmayı unutma.