Asla Pes Etme, Yola Devam Et

Bir merdivenin başında durduğunuzu hayal edin. Merdivenin sonunda sizi şu anda en çok istediğiniz şey bekliyor. Adım atmaya başlıyorsunuz, ilk adımlarınızda hala ilk noktadan çok uzaklaşmadınız ve hayaliniz uzak görünüyor. Fakat ilerlemeye başladıkça bunun olabileceğine daha da çok inanıyorsunuz. Son basamaklara doğru geldiğinizde yorulsanız da kendinizi zorlayarak hedefinize ulaşıyorsunuz.

Peki bu işleyiş niye bütün hedeflerinizde çalışmıyor?
Çünkü gerçek hayatta örnekteki gibi merdivenin son basamağının nerede olduğunu ve sonucun orada durduğunu göremiyoruz. Güzel haber; GÖREMESENİZ DE O ORADA. İstediğiniz şey ne ise ilişki, iş, sevgi dolu hissetmek, topluluk önünde konuşabilmek, özgüven… Elde etmek istediğiniz her ne ise, o orada hazır ve sizi bekliyor.
Çok seviyoruz “ama olmuyor” diye söylemeyi, halbuki şu ana kadar olmamış olması, gerçekleşmeyeceği anlamına gelmiyor. Sadece "şu ana kadar" gerçekleşmediğini gösteriyor.
Örneğe geri dönelim, adım atmaya başladığımızı, son basamağı göremediğimizi ve arada bir yerde kaldığımızı düşünelim. Evet henüz hedefimize varmadık fakat fark etmemiz gereken ilk şey ilk başlangıç noktasında da değiliz. Hatırlamamız gereken İstediğimiz Herşeyi Yaratabiliriz, yeterki o yolda ilerlemeye ve üzerimize düşenleri yapmaya devam edelim. Sürekli yüzünüz geride bıraktığınız noktaya bakarak ilerlemeye çalıştığınızı düşünün, çok zor çıkarsınız değil mi basamakları… Hatta bir noktada “olmuyor” diyerek geriye dönme ihtimaliniz yükselir. Güvenli, bildiğiniz ve tanıdığınız "eski" bıraktığınız noktaya...
Tavuk Suyuna Çorba kitap serilerini okumuş muydunuz? Hayal ettiğimiz herşeyi gerçekleştirebileceğimizi söyleyen 90 milyondan fazla okuyucuyla buluşan muhteşem bir seri. Peki yazarları Canfield veHansen' in ilk kitabın basılması için uğraşırken 146 yayınevinden ret aldıklarını biliyor muydunuz?

146!

Jack Canfield'e "nasıl pes etmediği" sorulduğunda, verdiği cevap:
“O an düşündüğüm, Amerika'da 4000 yayınevi var, şimdiye kadar ok almamış olmak birşey ifade etmez diye düşündüm. 'Bu kitabı basmak isteyecek bir editör var, sadece demek ki bu yayınevlerinde çalışmıyormuş' dedim" diye cevap veriyor.

146!

Peki siz de hazır mısınız ne olursa olsun devam etmeye? Korku ile konuşan ses size “Olmuyor", "Acaba olacak mı?” dediğinde onu dinlememek yerine sizi heyecanlandıran, içinizin kıpır kıpır olması yoluyla sizinle konuşan içsel rehberinizi dinleyecek misiniz?
İtiraf edin henüz 146 kişi tarafından reddedilmediniz, 146 işyeri tarafından ret almadınız. Pes edip sonra da Evren size bunu vermiyormuş gibi düşünmeyeceksiniz değil mi?
İhtiyacınız olan, o basamakları çıkarken korku dolu ses konuştuğu zamanlarda motivasyonunuzun o sesten daha kuvvetli olması ve yürümeye devam etmek. 
Pes etmedikleri için bugün hayatlarımıza dokunabilen 5 kişiyi ve neden sizin de pes etmemeniz gerektiğini anlattığım videoyu izlemek için videoya tıklayın.

İnanarak basamakları çıkmaya devam ettiğiniz bir hafta olsun

Daha az kork, Daha çok SEV ve Daha fazla İZİN VER❤️

Sat Nam,

Sevil