Çocuklardan öğreneceğin 3 kişisel gelişim dersi 📋

Bireysel olarak çalıştığım bir danışanım kendi dönüşümünden o kadar heyecan duyuyordu ki, bildiklerini hemen çocukları ile de paylaşmak istiyordu.
"Sevil onlarla nasıl konuşmalıyım, nereden başlayayım?" diye sorduğunda, verdiğim cevap onu hem şaşırttı hem de gülümsetti:
"Sen onların yanlış şeyler öğrenmesine aracılık etme yeter. Onlar senden çok daha iyi biliyor. Onlar daha yeni geldiler kaynaktan. Hiçbir çocuk yoktur ki bebek haliyle, "Ben sevilmiyorum", "Ben değerli değilim" ya da "Ben parayı hak etmiyorum", "Para sınırlıdır" desin. Bunların hepsi sonradan öğrendiğimiz şeyler. Sen onların içlerindeki gücü unutmamaları için çaba sarf et ve yanlış örnek olma yeter."

Bu hafta gel biz çocuklardan öğrenelim. Onlar için çok doğal olan ama bizlerin yıllar içinde unuttuğu bazı temel alışkanlıklarla yaratım gücümüzü çok daha etkili kullanabiliriz.

1- Seni üzen konuda takılı kalma
Kaç kere çocukların bir konuda ağlayıp, sızlanıp ama 5 dakika sonrasında başka bir konuya yönelip "mutlu" hallerine geri döndüklerini gördün?
Büyüdükçe problemimiz bizi üzen konulardan çok o konulara takılmaktan, saatlerce oraya odaklanmaya devam etmekten geliyor.
Bu hafta bu madde kulağına küpe olsun:
Üzüldüğünü fark ettiğinde, çocuk olmayı hatırla ve hemen seni mutlu eden şeylere odaklanıp gülümsemeye başla. Bu odak değiştirmeyi yapıp birkaç dakika yeni enerjinde kalırsan, göreceksin ki güzel ve daha yüksek enerjili şeyler seni çok daha kolay bulacak.

2- Yeni şeyler denemekten korkma
Çocuklar yeni şeylere, heyecanla merakla ilgiyle bakarlar. Onlar korkuya değil o yeniliğe, keşfetmeye odaklıdırlar.
Bu hafta her korku hissettiğin anda sor kendine:
"Korkuyu öğrenmeseydim, bir çocuk merakıyla bu konuya nasıl bakardım? Şimdi ne yapardım?"

3- Eğlen
Büyüdükçe en çok unuttuğumuz şey "eğlenmek". Sorumluluklar, yapmak zorunda oldukların... 
Ama çekim yasasının en temel kuralını hatırlayalım mı?
"İstediğini değil, olduğunu çekersin."
Şimdi isteklerini bir düşün. Onlar olduğunda nasıl hissetmek istiyorsun? Nasıl biri olmayı? Mutlu olmayı, eğlenmeyi istiyorsun öyle değil mi?
O zaman bugün eğlenmeye izin vermelisin ki, eğleneceğin fırsatları hayatına çek.

Enerjin düştüğünde hızlıca odağını değiştir, korkudan çok merak etme ve deneme enerjini kullan, ve tabiki eğlen!
Sen bu maddelerden hangisini daha çok sevdin ve bu hafta uygulamayı seçiyorsun, paylaş lütfen;)

En Yüksek Potansiyelini deneyimlemek; İçindeki Enerjini Keşfetmek ve Sınırsız Yaşamak istiyor musun? 
Danışanıma söylediğim gibi aslında özümüz doğruyu biliyor fakat büyürken oluşan blokajlar, yanlış öğrendiklerimiz sebebiyle şu anda daha "sınırlı" yaşıyoruz.

Çakralarındaki blokajları açmak, içindeki uyuyan kundalini (farkındalık, yaratım) enerjisini kullanmaya başlamak için seni de Çakralar: Enerjini Keşfet ve Sınırsız Yaşa Workshopuna bekliyoruz.
3 Temmuz'da başlayacak olan workshopla ilgili bilgilere aşağıdan ulaşıp kayıt olabilirsin. 
Workshopa kayıt olmak için tıkla 
*Katılımcı sayısı sınırlı. Kendini seç ve workshopta buluşalım.