İçindeki Negatif Ses ve SEN- Bölüm3: "İşte Duymak İstediklerin"

Bu hafta öncelikle, istediğin hayatı yaratmakla içindeki Mr. / Mrs. Kritik Ses arasındaki bağlantıyı kısaca açıklayarak başlamak istiyorum:

Sen isteğinin siparişini verdin ve Evren seni onunla buluşturmak için hazır.
İsteğinin hayatında olmamasının 2 öncelikli sebebi olabilir:
1- Enerjin, isteğinin enerjisi ile hizalı olmayabilir
2- Onu hak ettiğine inanmıyor olabilirsin

Peki, şimdi açık olalım:
-Kendine sürekli neyi neden yapamayacağını söylersen enerjini nasıl yüksek tutabilirsin?
-Kendine sürekli olarak kızarsan, öfkeli konuşursan, kendini cezalandırırsan, sence arka tarafta o sevgi dolu ilişkiye, o hayallerinin işine, o zenginliğe "ait" hissedecek misin?
-Sen inanmadığında, o isteğin sana neden ve nasıl gelsin?

Aradaki bağlantıyı net olarak görebiliyorsun değil mi? ;) 
Acı gerçek, ama durum bu. Ve bunu bilmen çok önemli, çünkü eğer problemin nasıl oluştuğunu gördüğünde, çözümün de senin elinde olduğunu fark edeceksin!

O zaman şimdi ne yapacağımıza gelelim:
Projenin adı: "Hayatımdaki En Önemli Konuşma-Kendimle Olan Konuşmam"

Diyelim ki; Üst Yönetime bir sunum yapacaksın, ya da sevgilinle önemli bir konuyu konuşacaksın, ne kadar hazırlanırsın? Yazıp çizer misin konuşmayı? Arkadaşlarına danışır mısın? Prova yapar mısın? Kulağına nasıl geldiğine dikkat eder misin?

Peki ya kendinle yaptığın konuşmalar için ne kadar hazırlanıyorsun?
(Bu soruyu bir kez daha sor kendine ve cevap verdikten sonra okumaya devam et;) )

Kendinle yaptığın konuşmalar en önemli konuşmalar çünkü 7/24 yapıyorsun, 7/24 dinliyorsun ve 7/24 bu konuşmalara inanıyor ve onları gerçeklerin olarak kabul ediyorsun.
Yani; eğer kendine olumlu konuşuyorsan, "Süper!" ama eğer kendine karşı olumsuz, sert, sürekli negatifleri konuşuyorsan....

Kendinle nasıl konuşmalısın?

Büyürken annenden/babandan, kardeşlerinden ya da diğer büyüklerden (ya da genel olarak; önemsediğin, büyürken senin için onaylarını almak en önemli olan kişilerden) neler duymuş olsaydın;bugün kendine daha çok güvenen, daha çok inanan, kendini daha mutlu, daha yeterli hisseden << Test First Name >> olurdun?

Bu cümleleri listele şimdi:

-…………. (İsmin), Sen .................sın!
-…………. (İsmin), Sen .................sın!
-…………. (İsmin), Sen .................sın!
............
(Örnek; ………………. Sen yeterlisin! …………………. sen seviliyorsun! ......)


En az 3 cümle yaz ve kendine bir söz ver: Bu cümleleri 21 gün boyunca her gün kendine söyleyeceksin! En az 10 kez tekrarlayarak günde 3 doz:) 
Sabah kalkıyorsun; yazdığın 3 cümleyi kendine (Hatta ayna karşısında yaparsan süper olur) 10 kere söylüyorsun! Sonra da bunu öğlen ve akşam da tekrarlıyorsun. Anlaştık mı? Yapıyor musun? Buradan paylaş.

Motivasyonla haftaya başlamasını istediğin arkadaşlarınla bu emaili aşağıdaki butonlar aracılığı ile paylaşıp onların da hayatlarının değişmesine aracı ol.

Sevgilerimle,
Sevil
İstediğin Hayatı Yarat