Buddha'nın Öğretileri 📝

Bir sürü kitap okuyup, bir sürü bilgi - teknik öğrenip ama yine de bir an "Ne yapacağımı bilmiyorum?" dediğin an oldu mu hiç?
Benim oldu! Gelecekte de olacak biliyorum:)
Çok güvendiğimiz (!) zihnimiz bizim için her bilgiyi karıştırdığında, çıkış yolunu görmek zorlaşacak. Ama panik yok:) Öyle anlar için de planım var!
"Keep it simple" yani "Basit tut"
Cevap orada ve basit. Nasıl mı?
Buddha'nın bu 8 öğretisini yaz, çıktısını al... 
Ne zaman bir sorun olursa, cevap bu 8 maddenin içinde seni bekliyor olacak.

Buddha'nın 8 Öğretisi:
1-Doğru Bakış Anlayış: 
Gerçeği, doğruyu olduğu gibi gör, bil veya
kavra

Şu anda bu bülteni yazarken hava oldukça sisli. Karşımdaki dağı neredeyse göremiyorum. Ama hava açık olduğunda, tüm ihtişamıyla San Jacinto dağı karşımda. Buddha'nın ilk tavsiyesi de bize geçmişten -öğrenmişliklerimizden- gelen sisin ardından hayata bakmamamızı söylüyor. 

2- Doğru Düşünce: Arzuya, hırslarına diren, iyi niyetli ol; öfke ve
nefrete diren, zarar verme, merhametli ol

Madde çok açık, benim detaylandırmama gerek yok:)

3- Doğru Konuş: Yalan ve yanlış konuşma, kötü söz söyleme,
incitici söz söylememe, boş ve gereksiz konuşma

Boş ve gereksiz konuşma! Ahh ne güzel tavsiye:) Bu madde de gayet açık;)

4- Doğru Davran: Can alma, canlılara zarar verme, çalma, hile
yapma, merhametli ol, dürüst ol.

2020 -Kalp yılı- kalp çakrasının, sevgi enerjisinin yılı demiştik. Kalp çakrası, "Ben" olmaktan "Biz" olmaya yani bütünle bir olmaya doğru giden kapı. Bunu öğrenene kadar Evren bizim önümüze fırsatları getirmeye devam edecek. 4. Madde bize "BİZ" olma enerjisini tekrar tekrar hatırlatıyor.

5-Doğru Yaşa: Düzgün yaşa, düzgün işler yap
"Ben ne enerji koyarsam, Evren de onu katlayarak bana getiriyor."
Kendine bu mantrayı tekrar tekrar hatırlatmaya devam.

6-Doğru Çaba: Doğru olmayan düşünceleri engellemek için çalış, doğru olmayan durumları terk etmek için çalış, doğru düşüncelerin ve durumların ortaya çıkmasını sağla ve onları korumak için çalışmaya devam et.
Enerjini doğru yere harcadığından emin ol. Şikayet etmek yerine, 6. maddeyi hayata geçirirsen hayatının nasıl olacağını düşün. Marianne Williamson'ın hep söylediği gibi "Kötülük kazanmıyor, sadece daha organize çalışıyor." Biz iyilerin de daha çok çaba harcama vakti geldi;)

7- Doğru Farkındalık: Bedeninin farkında ol, duyularının farkında ol, hislerinin farkında ol, zihninin farkında ol, yapabileceklerini anla.
Çok net! Ama iyice bilinçaltına inmesi için lütfen 5 defa tekrarla bu maddeyi.

8-Doğru Konsantrasyon: Boş şeyleri bırak, doğru şeylere odaklan, zihnini odakla, meditasyon yap
Enerjimi verimli kullanmanın önemini düşündüğümde hep şu örnek aklıma gelir: Her sabah 100 birim enerji ile uyanıyorum. Bunun 80 birimini gereksiz, değiştiremeyeceğim ve canımı sıkan şeylere harcadığımda; etki yapabileceğim ve hayatımı dönüştürebilecek şeylere sadece 20 birim enerjim kalıyor. Peki Buddha'yı dinlesek nasıl olur? Her gün kendine bunu hatırlat ve hayatının çok daha hızlı, istediğin yöndeki dönüşümüne tanık ol.

8'i de birbirinden güzel, 8'ine de ihtiyaç var! Ama favori seçmek istesek, senin favorin hangisi ya da hangileri olurdu? Aşağıdan paylaş benimle;)
Burada olduğun ve okuduğun için teşekkür ederim.
xoxo

Sevgilerimle,
Sat Nam,
Sevil


Bu blogu, kişisel gelişim ile ilgilenen arkadaşlarınla da paylaşmayı unutma!

Haftaya tekrar buluşmak üzere!