Spiritüel Bahar Temizliği: 7 Adımda Çakra Dengeleme 🌞

7-Chakras-For-Beginners.jpg

Havalar ısınmaya başladı, 21 Mart’a günler var…
Doğa cıvıl cıvıl renkleriyle baharı karşılamaya hazırlanıyor ve yenilenme enerjisi her yerde! O zaman, biz de bu hafta spiritüel temizlik yapalım mı?

Çakralarımızı yani enerji merkezlerimizi arındırıp, şarj edip, dengeleyerek ruhumuzu, bedenimizi ve zihnimizi yenilemeye hazır mıyız?
Bedenimizde bulunan 7 çakrayı tek tek konuşalım; her biri ne için önemli ve onu dengelemek için hemen şu anda ne yapmaya başlayabiliriz.

Hazırsak, başlayalım:

1. Çakra: Kök Çakra - Rengi Kırmızı
Bir ağaç olduğunu düşünürsen, köklerin seni Dünya’ya bağlayan noktandır. Beslendiğin, bıraktığın, bağlandığın. Başlangıç noktan.
Kök çakramız kendimizi güvende hissetme noktamız. Bulunduğumuz yere kendimizi ait hissetmek ve güvende olmak kök çakranın en önemli işlevleri arasında.

Yaratımlarımızı şu anda burada yaşayabilmemiz, yani bu Dünya’ya indirebilmemiz de yine kök çakramızın dengede olmasının eseri.
*Kök çakrayı güçlendirmek için kendini toprakla; yani yalın ayak yürü ve yeri hisset. Açık havada parkta, kumsalda ya da dışarı çıkamıyorsan evde yalın ayak yürü.
*Çakraları güçlendirmenin en kolay yollarından biri o çakranın renklerini hayatında çoğaltmak. Kök çakrasını güçlendirmek için bir danışanım kırmızı ipten bileklik takıyordu. Çok kısa zamanda enerjisinde değişim gerçekleşti.
*Kırmızı besinlerle de bu çakrayı destekleyebilirsin; nar, çilek, franbuvaz, kırmızı elma…

2. Çakra: Sakral Çakra - Rengi Turuncu
İkinci çakramıza kısaca zevk merkezimiz diyebiliriz. "Hissetmek" ile ilişkilendirebilirsin. Eğlenmek, cinsellik, yaratıcılık, hayattan keyif almak ve akmak bu merkezimin belli başlı görevleri arasında.
*Bu çakranın elementi su'dur. Su gibi akmak ister. Uzun duş (minimum 20 dakika) ya da küvet keyfi bu çakra üzerinde çalışacaktır.
*Yine su içmek, ah bir tek bunu yaparak bile hayatında o kadar şey değişecek ki(!), sakral çakranın dengelenmesi için çok etkili.
*Turuncu renk içeren kıyafetlerin ne durumda? Yok mu? Sonraki alışverişte neye ağırlık verilecek belli oldu;)

3. Çakra: Solar Plexus - Rengi Sarı
Hiç bir çakra diğerinden daha önemli değil. Enerjinin rahatlıkla akabilmesi için hepsinin açık ve dengede olması çok önemli. Fakat eğer ilk başlangıç noktası olarak bir tane seçecek olsaydım, buradan başla derdim. Çünkü 3. çakran dengede ve güçlüyse buradaki enerji ve ateş ile diğer blokajları çok daha hızlı ve kolay alt edeceksin.
Kendine güven, kendine değer ve isteklerini hayata geçirebilme gücü bu çakradan beslenir. Burası sağlığın ve enerjik hissetmenin merkezi. Renginden hatırlayabilirsin; sarı. Güneş gibi!

*Fiziksel aktivite, özellikle karın bölgesini çalıştırdığın egzersizler bu çakra üzerinde çalışacaktır. Benim daha önce paylaştığım Ego Eradicator ı günlük egzersizlerine ekleyebilirsin (henüz eklemediysen:) ).
*Her sabah güne limonlu su içerek başlayarak kendine çok güzel bir hediye verebilirsin.
*Bu çakra “özgürlük” enerjisinin de merkezidir. “…. yapmak zorundayım”, “….. yapmam lazım” gibi cümleler burayı bloke ederken; “Seçiyorum” demek seni güçlendirir. Daha çok seç, daha çok adım at, daha çok aksiyon al. Zorlansan da yap. Çünkü yaptıkça burayı açacaksın, burası açıldıkça daha da hayatı akışta, rahat ve kazanan enerjisiyle deneyimleyeceksin.

4. Çakra: Kalp Çakrası - Rengi Yeşil
Sevgi vermek ve sevgi almak, bu çakranın özeti. Eğer bu çakra dengedeyse, rahatlıkla ve sağlıklı bir şekilde, sevgi alırsın, sevgi verirsin. İlişkiler, kendini sevmek, hayatı sevmek, hayatı minnettarlık içinde yaşamak = Kalp Çakrası!

*Karşılıksız sevmek ve sevme enerjisine tekrar güvenmek bu çakrayı açmaya yardım eder. Bir kediyi sevmek gibi:)
*Bu çakranın elementi hava. Yani nefes egzersizleri de bu çakra üzerinde çok etkili çalışır. Sevgi de hava gibi. Her an etrafımızda.
*Bu çakra için de önereceğim bir meditasyon var tabii: Sat Kar Tar Meditasyonu

5. Çakra: Boğaz Çakrası - Rengi Açık Mavi
Küçük bir alana çok iş düşen çakramıza geldik. Kendimizi olduğu gibi yansıtabilmemiz, bize özgü yaratıcı yönümüzü kendimize güvenerek gösterebilmemiz, kendimizi rahatlıkla ifade edebilmemiz bu çakra ile ilişkili. Fiziksel Dünyadan keyif almamız, olmak için geldiğimiz kişi olmamız, kendimizi ifade edebilmemize bağlı;) Bu çakraya çok büyük işler düşüyor, peki onu nasıl destekleyebiliriz?

*Gerçekleri söylemek ve serbest yazım egzersizleri bu çakrayı dengeye getirmene yardımcı olabilecek adımlar arasında.
*Şarkı söylemek de yine burası üzerinde çalışacaktır.

6. Çakra: 3. Göz (6. His / Sezgi) - Rengi Çivit-
Hayal kurmaya, vizyonlamaya ve onları yaratmaya hazır mıyız?
Yüksek benliğinin bilgeliği ve net vizyon burada yatar. Fiziksel dünya ile görünmeyeni görebilmek, sezebilmek için bu çakranın açık ve dengede olması gerek.

*Her gün düzenli meditasyon yaparak buranın açılmasını sağlayabilirsin.
*Doğal taşlar içerisinde Ametist bu çakrayı desteklemene yardımcı olacaktır.

7. Çakra: Tepe Çakra -Rengi Beyaz / Eflatun-
Bu çakrayı Evren'le ilişkimizin kapısı olarak düşünebilirsin. Dua etmek, ettiğin duanın duyulduğunu bilmek, Evren'e güvenmek, ona sormak ve onun rehberliğini takip etmek bu çakra ile ilişkili.
*Bu çakranın dengede olmasını istiyorsan; dua et, günlük düzenli meditasyon yap ve Evren'i duymaya açık ol. Diğer 6 çakranı dengeye getir.



Hayatı en yüksek düzeyde yaşayabilmemiz için, çakralarımızın açık ve dengede olmasına ihtiyacımız var. Hayatında hangi noktalarda tıkanıklık yaşadığını, zorlandığını hissediyorsan, onunla ilişkili çakra üzerinden adımlar atmaya başlayabilirsin.

Sen spiritüel bahar temizliğine hangi odadan pardon çakradan başlıyorsun? :) Düşüncelerini lütfen benimle aşağıdan paylaş.

Bu enerjiyi paylaşmak istediğin arkadaşlarınla bu bülteni paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsin.

Sevgilerimle,
xoxo
Sevil